FREMTIDENS ESPORTUNDERVISNING

Interessen for gaming og esport har aldrig været større blandt drenge og piger. Dertil har esport vist sig at rumme mange muligheder for at understøtte inkluderende og motiverende læringsmiljøer, identitet, sociale fællesskaber, selvtillid samt trivsel, læring og udvikling. Derfor tilbyder vi i skole og uddannelse både rådgivning, vejledning og forløb, som klæder jer på til at inddrage esport og gaming som en seriøs, meningsfuld og anerkendt aktivitet på lige fod med alle mulige andre lærings- og fritidsaktiviteter i jeres organisation. Herunder er vores mål, at vi i et samarbejde med jer som uddannelses-, skole- eller fritidsinstitution kan være med til

Esport skaber fællesskab på tværs

Esportselever kan opleve, at esport og gaming i skolen gør det nemmere at finde fællesskab, fordi det er givet på forhånd. Esport er også et tilbud, som så mange andre, der kan fange unge, der ellers ikke ville have valgt en ungdomsuddannelse – nogle bliver motiverede af fodbold, andre af esport.

Anne Fiskaali – Aarhus Universitet

Vi rådgiver og lytter

På skole- og uddannelsesområdet har vi erfaret at mange institutioner sidder med samme problemstillinger, men også med mange forskellige succeshistorier. Vi arbejder derfor på at sikre faglig vidensdeling og hjælpe til i fællesskab at højne kvaliteten i undervisningen.

 

Fokus på struktur og faglighed

Der er en masse ildsjæle, som underviser i esport rundt omkring i Danmark. Fælles for alle har været deres autodidakte rejse. Vi arbejder på at sætte deres faglighed i fokus, og hjælpe de næste årgange med bedst mulig viden. Skriv eller ring for at fortælle din rejse.

 

 

Vi ønsker at:

  • At sikre, at alle elever, fagprofessionelle og forældre bliver klædt på med konkrete kompetencer og værktøjer, som kan give størst mulig chance for, at alle børn og unge trives, udvikler sig og lærer gennem gaming og esport.
  • At vi i samarbejde med forskere og praktikere fra esportens verden har den nyeste og bedste viden om læring, motivation og trivsel gennem gaming, som I får adgang til.
  • At hjælpe uddannelser til opstart af læringsforløb med gaming og esport, herunder forskning, viden og værktøjer til kvalitetssikring af undervisningen samt udvikling af et sæt fælles kvalitetsstandarder for, hvad en uddannelse som minimum bør indeholde. 
  • At arbejde for, at der bliver lagt et fundament for at styrke og vedligeholde en sund og positiv gaming-kultur blandt børn og unge i hjemmet, i skoler og i fritiden.

Vil du høre mere om vores arbejde med uddannelse og undervisning i esporten?

Peter Christensen
Projektleder- og kommunikationskonsulent

Email: pc@esd.dk
Tlf: +45 20892679

Michael Dassa
Uddannelseskonsulent

Email: md@esd.dk

Tlf: 40509872