Bliv uddannet esportstræner gennem Esport Danmark og DGI

Esport Danmark og DGI har udviklet den danske basistræneruddannelse i esport med det formål, at give esportstrænere de bedste forudsætninger ude i de danske esportsforeninger.

Vi ønsker, at esportstræning skal være sjovt og lærerigt for alle – og give spillerne en oplevelse, de ikke kan få derhjemme. Uddannelsen skal derfor klæde trænere på, så de kan give spillerne lyst til at komme igen til næste træning.

Med et særligt fokus på pædagogiske og didaktiske værktøjer ønsker vi, at fremtidens esportstrænere får en bredere forståelse for trænerrollen, træningsmiljøet, børns udvikling & vaner og ikke mindst viden og værktøjer, der kan let kan omsættes til det træningsfællesskab, der er hjemme i foreningen.

Basiskursus 0 er for dig, der er helt ny i et esports træningslokale og har brug for en kort introduktion til esportstræning. Hvis du har erfaring som esportstræner, anbefaler vi, at du starter på Basis 1.

Basiskursus 1 og 2 er for dig, der har trænererfaring i esport og gerne vil have viden og flere værktøjer. Basis 2 bør først tages, når basis 1 er gennemført, da der er en klar rød tråd mellem de to kurser.

Basistræneruddannelsen læner sig tæt op ad vores fælles etiske kodeks i esport. Stærke værdier som fairplay, ingen gambling og trivsel hos den enkelte træner og spiller, vægtes højt gennem hele uddannelsen. Ligeledes arbejder vi, på uddannelsen, med fysisk aktivitet og leg som et fast element til at skabe sjov, social og lærerig esportstræning, hvor alle kan være med.

Læs mere om kommende basistræner arrangementer her:

https://www.dgi.dk/esport/arrangementer/traenerkurser-og-uddannelser/basistraeneruddannelsen