Et vigtigt aspekt i talentudvikling er, at de dygtige spillere får mulighed for at kombinere skole og uddannelse med esport på højt niveau. Derfor er området en stor del af talent og elitestrategien i Esport Danmarks arbejde med at skabe en national retning på området. 

At udvikle sit talent til at blive eliteudøver kræver hårdt arbejde, og der er ingen garanti for at man bliver professionel og kan leve af sin sport. At arbejde helhedsorienteret med talent- og eliteinitiativer betyder derfor også, at fokus skal være på tiden efter esportskarrieren, hvor man har en uddannelse at bygge sin fremtid på, når man ikke spiller computer på konkurrenceplan mere. 

Tricked Esport er en organisation, der arbejder målrettet med kombinationen af skole og uddannelse i relation til esport, hvilket sikrer dem en stærk intern talentudvikling: 

Formålet med at kombinere talentudvikling af dygtige esportsudøvere med skole og uddannelse er at give vores elever god træning på deres niveau, og hvor deres lovende esportskarriere kan fungere i samspil med en uddannelse. Vi tænker langsigtet og flerårigt i vores strategi, hvilket betyder at vi både tilbyder undervisning på folkeskole- og ungdomsuddannelsesniveau.” udtaler Martin Eckhaus, uddannelsesansvarlig hos Tricked 

Tricked har undervisning på Cosmos Bakkeskolen og Rybners Gymnasium, og man har derfor mulighed for at kombinere udviklingen af sit esportstalent i 6 år i Esbjerg, hvor begge skoler er placeret 

Der er flere væsentlige fordele i hverdagen ved at kombinere esport med skole og uddannelse. Det er vigtigt for selvværdet hos den unge spiller, hvis man har flere kasketter på i hverdagen. Det betyder, at man som ung talentfuld spiller skal have andet relevant indhold i dagligdagen, der ikke er centreret om esport. Her spiller skole eller uddannelse ind som et godt supplement til esport – både i et mentalt perspektiv men også i et

En af de esportsudøvere, der har muligheden for en at kombinere skole og uddannelse i et langsigtet perspektiv er William Hager. Han er i Fortnite kendt under navnet Doodzlhvor han netop har underskrevet en kontrakt som Academy-spiller hos Tricked Esport. Igennem undervisningen på Cosmos Bakkeskolen har han fået et niveau, der legitimerer en academy-kontrakt.

Det samme har Emil Gregersen, der ligeledes er academyspiller i Tricked – dog i Counter Strike, hvor han er kendt som Jekuzih. Han startede på Cosmos-skolen i 7. klasse og har igennem hans træning på skolen udviklet sig til at være et stort talent, som Tricked har høje forventninger til fremadrettet.

Fælles for begge drenge er, at de har et godt udgangspunkt for deres esportskarriere, da de går på en skole med esport og efterfølgende har mulighed for at tage en ungdomsuddannelse på Rybners Gymnasium. Begge steder er der forståelse for esport og dets præmisser, og samtidig bliver esport anerkendt på lige fod med almindelige sportsgrene. 

I Esport Danmark arbejder vi med en helhedsorienteret indsats i relation til talentudvikling, da det sikrer en udvikling af de personlige, sociale og sportslige kompetencer, som er med til at sikre fastholdelsen i såvel skolen som i esport. Tricked har med deres koncept omkring skole og uddannelse skabt et solidt fundament, der kan sikre udviklingen af talenterne uden at gå på kompromis med deres uddannelse, og det er meget relevant i talent- og elitetiltagene i dansk esport.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *