Det er umiddelbart ikke en klang vi er vant til at høre. Men det er en sætning vi bør vænne os til.

Fredag den 13. august var en række virksomheder og jobsøgende samlet hos Astralis Nexus, til eventet Rekruttering gennem esport, der var arrangeret af forbundet Esport Danmark i samarbejde med Københavns Kommune og en række virksomheder.

Eventet blev åbnet af en række talere – Adm. direktør i Esport Danmark, Rico Corneliussen, direktør i Krifa, Helene Riis Lindholm, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning og direktør i IT-branchen, Natasha Friis Saxberg.

Der blev lystigt netværket på kryds og tværs bland virksomheder og jobsøgende, og under eventet skulle virksomhederne rekruttere fem spillere til et Counter-Strike hold, hvorefter virksomhederne dystede mod hinanden, med deres ny rekrutterede spillere. Det gav en god og anderledes mulighed for virksomhederne, at se de jobsøgendes kompetencer på. Samtidig blev der lagt op til en anderledes dialog.

Når man siger esport, forbindes det normal ikke med jobs – Nærmere en fritidsaktivitet. Men noget af det der var i fokus hos gamerne, var kompetencer som lederskab, samarbejde, kommunikation, strategisk tankegang osv. Udover de faglige kompetencer, er det noget af det virksomhederne kigger efter.

Udover at have skabt netværk for virksomhederne og de jobsøgende, blev der under eventet, både ansat nye medarbejdere, samt aftalt et 2-cifret antal samtaler. Hvilket må siges at have været en succes.

Tusind tak til alle deltagende samt eventpartnerne Danica Pension, PFS, Netcompany, Københavns Kommune, Krifa og Jyske Bank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *