“Esport er en sport, hvor aktiviteten finder sted via internettet eller over LAN.”

 

Esport er en betegnelse, der refererer til udøvelse af spiltitler på computer, konsol eller mobil. Sporten finder sted via internettet eller over LAN – og kan udføres i hjemmet, i foreninger, i skolen, i klubber eller ved LAN-events.

Esport er som konkurrencesportsgren mangfoldig, inkluderende og vidtfavnende. En af sportens styrker er, at den kan udøves af alle herunder børn, unge, ældre, seniorer, fysisk og psykisk handicappede på tværs af alder og køn. Der kan konkurreres enten individuelt eller som hold mod modspiller(e).

 

Hvad er ikke omfattet af definitionen?

Fysisk sport, der dyrkes med IT som hjælpemidler, som eksempelvis e-cykling eller e-roning, eller spiltitler, der ikke alene udøves på computer-, konsol- eller mobilspil er ikke omfattet af definitionen

Tre hurtige om dansk esport

Esport er en del af hverdagen i Danmark

Ifølge Danmarks Statistik spiller hver fjerde dansker dagligt eller næsten dagligt digitale spil på mobil, computer eller spilkonsol.

Esport er især populært blandt de unge

Esporten er blevet en populær fritidsaktivitet blandt danske børn og unge. En opgørelse fra DR Medieforskning viser, at hele 96 procent af alle 13-19-årige drenge spiller computer, og at 49 procent gør det dagligt. De tilsvarende tal for pigerne på samme alder er 70 procent, mens kun fem procent af dem gør det hver dag.

Vi er blandt verdens bedste til esport i Danmark

Faktisk er Danmark det land i verden, der har flest professionelle computerspillere målt på indbyggertal, fordelt på forskellige esports titler.

“Det er bestemt ikke farligt eller skadeligt at spille computer. Det er en gammel myte, som man også havde om film og TV, da det i sin tid kom frem.” – Carsten Jessen, lektor ved Aarhus Universitet

Spørg os om esport!

I Esport Danmark ved vi godt, at det kan være svært følge med. Hvis du er forælder, har du måske svært ved at finde ud af, hvorfor Fortnite er så vigtigt. Hvis du er lærer eller underviser vil du måske gerne have hjælp til at implementere esporten i din undervisning. Måske er du esportsunderviser og vil bare gerne have hjælp til at talentudvikle en stjernespiller.