Om Esport Danmark

 

Esport Danmark stræber efter at sikre esporten de bedst mulige vilkår. Det skyldes, at esport er en sund og lærerig sport, der rummer utallige muligheder for dens udøvere og det samfund, vi alle er en del af. For esport skaber sunde fællesskaber, understøtter udviklingen af teknologiske, strategiske, sproglige og fysiske kompetencer, når den dyrkes hensigtsmæssigt.

Esport Danmark arbejder derfor på at opbygge og udvikle relevante uddannelser, vejledninger, certificeringer og aktiviteter, der udvikler esporten positivt, ligesom Esport Danmark arbejder politisk for at sikre gode rammebetingelser. Som forbund forpligter Esport Danmark sig til at arbejde for en sund og ansvarlig udvikling i alle esportens aspekter; både for Esport Danmarks medlemmer og for de miljøer, sporten er en del af. I erkendelsen af, at esport og gaming hænger uløseligt sammen og er det mest dominerende interessefællesskab for den unge generation, ønsker Esport Danmark derfor også at bidrage til en ansvarlig udvikling inden for gaming.

Mission

Esport Danmarks mission er at være den samlende drivkraft bag en positiv udvikling af esport og gaming i Danmark. Vi arbejder målrettet på at skabe et inkluderende, bæredygtigt og ansvarligt esports- og gamingmiljø, hvor udøvere trives, udvikler sig og bidrager positivt til fællesskaber og samfundet.

Vision

Esport Danmark er det danske esportsforbund. Vi arbejder for at sikre en social og sportslig udvikling i esportens fødekæde. Esport skal ikke blot anerkendes som en kompetitiv sport, men også som en fællesskabsorienteret, demokratisk dannende og lærerig aktivitet, der beriger udøverne og bidrager til samfundet som helhed. Esport Danmark stræber efter i samarbejde med andre at udfolde potentialet for dansk esport samt at støtte og udvikle et bæredygtigt og inkluderende gaming- og esportsmiljø.

Hvad er Esport?

Esport er en betegnelse, der refererer til udøvelse af spiltitler på computer, konsol eller mobil. Sporten finder sted via internettet eller over LAN – og kan udføres i hjemmet, i foreninger, i skolen, i klubber eller ved LAN-events.
Esport er kompetitiv gaming, og som konkurrencesportsgren mangfoldig, inkluderende og vidtfavnende. En af sportens styrker er, at den kan udøves af alle herunder børn, unge, ældre, seniorer, fysisk og psykisk handicappede på tværs af alder og køn. Der kan konkurreres enten individuelt eller som hold mod modspiller(e).

Hvad er ikke omfattet af definitionen?

Fysisk sport, der dyrkes med IT som hjælpemidler, som eksempelvis e-cykling eller e-roning, eller spiltitler, der ikke alene udøves på computer-, konsol- eller mobilspil er ikke omfattet af definitionen.

Uddannelse og undervisning

Interessen for gaming og esport har aldrig været større blandt drenge og piger. Ifølge Børns Vilkårs analyse af børns digitale fællesskaber fra oktober 2022 spiller 96 % af alle børn i 5. klasse spil på enten computer, konsol eller telefon. Dertil har esport vist sig at rumme mange muligheder for at understøtte inkluderende og motiverende læringsmiljøer, identitet, sociale fællesskaber, selvtillid samt trivsel, læring og udvikling. Derfor tilbyder vi i skole og uddannelse både rådgivning, vejledning og forløb, som klæder jer på til at inddrage esport og gaming som en seriøs, meningsfuld og anerkendt aktivitet på lige fod med alle mulige andre lærings- og fritidsaktiviteter i jeres organisation. Herunder er vores mål, at vi i et samarbejde med jer som uddannelses-, skole- eller fritidsinstitution kan være med til

Der skal være plads til alle

Vi syntes det er vigtigt, som et digitalt forankret forbund, at være en del af at understøtte sunde og trygge digitale miljøer på de platforme hvor vores børn-og unge opholder sig.

Derfor glæder det os meget at kunne fortælle, at vi er en del af UNICEF Danmarks #Allright projekt sammen med Center for Digital Pædagogik. Vi skal bidrage til at igangsætte en indsats indenfor børns digitale dannelse, pædagogik, gaming og rettigheder i 2023.

Hvem er Esport Danmark

Rico Corneliussen

Direktør
rc@esd.dk
+45 2253 3293

Laura Toftegaard

Studentermedhjælper
lt@esd.dk
+45 3048 7310

Michael Dassa

Pædagogisk konsulent
md@esd.dk
+45 4050 9872

Peter Christensen

Projektleder
pc@esd.dk
+45 2089 2679

Magnus Møller

Studentermedhjælper – Turnering og Liga
mm@esd.dk
+45 51 52 96 41

Raffinaderivej 8, 2300 København S
kontakt@esd.dk
CVR: 34553653

Bestyrelse

Lasse Storgaard Kirchhoff

FORMAND
LÆRER & FORMAND I AAB ESPORT

Lasse er en passioneret gamer og esportsentusiast. Han har siddet med i Esport Danmarks bestyrelse over flere år og sidder desuden som næstformand i AAB Esport.

Eva Fog Noer

BESTYRELSESMEDLEM
DIGITAL ENTREPREMØR / TIKTOK

Eva Fog er stifter og forkvinde for teknologiforeningen Digipippi, der arbejdede med at få piger til at interessere sig for IT.

Søren Gravgaard

BESTYRELSESMEDLEM
KLUBLEDER & NÆSTFORMAND I FURESØ ESPORT

Søren Gravgaard er en garvet klubleder, League of Legends holdleder og næstformand i Furesø Esport.

Rune Højgaard de Blanck

BESTYRELSESMEDLEM
FORMAND I NXT LEVEL ESPORT & UX DESIGNER

Rune er uddannet lærer, med en overbygning i uddannelsesvidenskab og senest UX designer. Han arbejder for at foreningerne i Danmark har de bedste vilkår for at drive og udvikle deres esportstilbud.

Birgitte Bergman

BESTYRELSESMEDLEM
FHV. MEDLEM AF FOLKETINGET & FORRETNINGSUDVIKLER

Birgitte er et erfarent forhenværende folketingsmedlem og ordfører for kultur, turisme, medie, ligestilling, kirke og kommunal.

Stephan Østergaard

NÆSTFORMAND | ADVOKAT
Stephan Normann Østergård er advokat samt en passioneret esports- og gaming-entusiast.

Jens Bouet

BESTYRELSESMEDLEM
DIREKTØR FOR DANSK HANDICAP FORBUND

Jens Bouet er direktør i Dansk Handicap Forbund. I mange år var han en del af den øverste ledelse i den finansielle sektor, inden han skiftede til organisationsverdenen.

Lasse Kjær

BESTYRELSESMEDLEM
PRODUCT MANAGER HOS DREAMHACK
Lasse har været en drivkraft på den danske esports scene i over et årti med betydelig erfaring som esports-konsulent hos DGI og som hovedarrangør for “Geeks Gone Wild”. I dag arbejder Lasse som Product Manager hos DreamHack.

Pernille Thorslund

BESTYRELSESMEDLEM
FORRETNINGSUDVIKLER

Pernille Thorslund er et erfarent bestyrelsesmedlem, der bringer fokus på digitalisering, kunderejser og vækst. Hendes stolthed er at opnå høje vækstrater og øget kundeorientering.