Esport Danmark og DGI indgår samarbejde
Esport Danmark lancerer ny træneruddannelse i samarbejde med DGI
I dag løfter Esport Danmark i samarbejde med DGI sløret for en ny fælles træneruddannelse. Esport Danmark har siden seneste Finanslov arbejdet målrettet på at sætte skub i en national træneruddannelse, og planen er, at træneruddannelsen skal være klar til at tage imod de første deltagere i 2023. Målet med træneruddannelsen er at forbedre vilkårene for de danske esportsforeninger.
Hos Esport Danmark har man længe arbejdet for at udvikle en ny træneruddannelse, der skal skabe værdi for trænere og medlemmer i danske esportsforeninger over hele landet. Det lykkes nu endelig i samarbejde mellem Esport Danmark og DGI, der begge har indgående kendskab til feltet. Træneruddannelsen er blandt andet skabt på baggrund af dele af bevilligede penge fra Kulturministeriet.
Direktør i Esport Danmark, Rico Corneliussen, er glad for, at samarbejdet med DGI har båret frugt og resulteret i en ny træneruddannelse. Han peger på, at netop samarbejdet er en vigtig faktor:
“En af Esport Danmarks kerneområder er at skabe de bedste forudsætninger for danske esportsforeninger, på lige fod med DGI. Derfor giver det her samarbejde god mening for os. Vi har længe haft en ambition om at lave en bredde-træneruddannelse med høj faglighed, hvor vi klæder både nuværende, men også nye esportstrænere på. DGI byder ind med stor erfaring inden for dette felt, og sammen står vi endnu stærkere, end vi havde gjort hver for sig.”
Den nye træneruddannelse kommer i kølvandet på, at DGI i begyndelsen af 2022 reviderede den eksisterende træneruddannelse og så et behov for en fornyelse eller overbygning på den ellers populære uddannelse. Det skyldes blandt andet, at der sket meget inden for feltet, siden uddannelsen blev skabt. På samme tid stod Esport Danmark med en ambition om at udvikle en ny træneruddannelse. Det gav anledning til at indledning en dialog og et samarbejde mellem de to organisationer om at udvikle træneruddannelser.
“Det var helt naturligt for os at række ud til Esport Danmark, da vi hver især stod og skulle træffe nogle vigtige beslutninger om fremtidens træneruddannelser i esport. Derudover har vi en måske endnu vigtigere opgave i at vise omverdenen, at DGI og Esport Danmark er medspillere og sammen kan sætte retning for landets esportsforeninger,” siger Mads Arnborg Didriksen, konsulent DGI Esport.
Uddannelse er under udvikling
De næste måneder vil blive brugt på at udvikle træneruddannelsen, og arbejdet er allerede i fuld gang. Foruden at skabe værdi igennem konkrete værktøjer og redskaber til undervisning for trænere og spillere i esportsforeningerne, vil træneruddannelsen blandt andet fokusere på at give den nyeste viden om gaming-pædagogik og didaktik samtidig med at give trænere nye redskaber, der gør det lettere og sjovere at være esportstræner.
“Vi er blevet meget klogere på, hvilke behov der eksisterer for trænerne ude i foreningslivet. Det håber jeg vil være tydeligt, når nye såvel som erfarne trænere deltager på en helt ny træneruddannelse til næste år,” siger Mads Arnborg Didriksen, som samtidig påpeger, at den nuværende grunduddannelse for esportstrænere løbende er opdateret og stadig er mulig at deltage på resten af 2022.
“De seneste år har været fulde af omstillinger for danskerne og hermed også foreningerne i Danmark, men det har også gjort os klogere. Vi vil kombinere de erfaringer, vi har indsamlet igennem årene fra vores arbejde med dansk esport og grundtræneruddannelsen, med nyeste teori og praksis, til at skabe en helt ny træneruddannelse, der giver redskaber og viden som er tidssvarende og praksisnær,” tilføjer Peter Christensen, projektleder i Esport Danmark.
Der er 214 foreninger i Danmark, der har esport som aktivitet. Derfor håber de to esportsorganisationer, at en ny træneruddannelse kommer bredt ud i hele landet, og at landets trænere bliver klædt på til at kunne skabe fantastiske træningsmiljøer – til glæde for de mange børn og unge, der går til esport i deres lokale forening.
Uddannelsen vil være målrettet foreninger, men udelukker ikke nogen. På nuværende tidspunkt står uddannelsen til at kræve fysisk tilstedeværelse med online-sessioner undervejs. Der vil løbende blive offentliggjort mere om uddannelsen.