Esport Danmark er stolte af at kunne løfte sløret for det advisory board, som vil give forbundet sparring i missionen på at samle esportsscenen herhjemme. I strategiudmeldingen fra den 27. januar lovede Esport Danmark snarligt nyt omkring forbundets advisory board samt medlemssystem. Begge ting er nu på plads. Advisory boardet består af Astralis Group, repræsenteret af Jakob Kristensen og Steen Laursen, North, bestående af Christian Slot og Christopher Håkonsson, BLAST Premier, repræsenteret af Jordi Roig og Nicolas Estrup, TV2 med Kasper Alstrup, MTG med Mads Lindemann, Dansk Erhverv i form af Jasmina Pless, og Odense Kommune’s Jane Jegind.

”Jeg har været en del af esports-scenen i rigtig mange år og ved, at esportens grundsten og ånd er græsrødderne. I de senere år har vi formået at tiltrække investorer af en helt anden kaliber end tidligere, og vi har blandt andet derfor formået at indtage en ledende position globalt, både resultatmæssigt, forretningsmæssigt og som internationale rollemodeller. Skal vi som nation og branche fastholde og udbygge denne position, kræver det samspil og forståelse blandt alle esportens interessenter, og det håber vi at kunne bidrage til med deltagelse i advisory boardet”, udtaler Co-Founder og CCO fra Astralis Group, Jakob Kristensen.

”Vi er glade for at kunne bidrage til udviklingen af Esport Danmark. Danmark har på nogle områder førertrøjen på, når det gælder esport, men vi risikerer at blive sejlet agterud, hvis vi ikke investerer i talentudvikling, struktur og laver fælles indsatser, der kommer alle til gavn”, præciserer Christopher Håkonsson, CEO i North Esports.

Advisory boardet dækker over en bred kam af erfaring inden- og uden for esport, som vil løfte niveauet for Esport Danmarks virke. Med Esport Danmarks fokus på at løfte bredden – fra græsrodsniveau til det semi-professionelle plan – er erfaringerne fra holdejerne, eventafviklerne, broadcasts specialisterne til de erhvervsmæssige- og politiske kompetencer inden for det højeste niveau med til at sikre, at esportens uforløste potentiale indfries endnu hurtigere.

”Vores overbevisning er at kun ved at have hele fødekæden med, kan vi skabe et bæredygtigt og stærkt økosystem. BLAST, tidligere RFRSH, har altid set os selv som en accelerator af et fantastisk potentiale i dansk esport og vi har undervejs og ad hoc støttet op om mange projekter, både med aktører indenfor esport og med aktører udenfor, for at fremme de mange positive effekter esport kan skabe indenfor sundhed, erhvervsfremme og talentudvikling. Vi er meget positive omkring Esport Danmarks nye arbejde med at skabe struktur og retning, for at bringe esport i Danmark ind i den næste fase, af en i forvejen fantastisk rejse. Esport Danmarks tilgang er unik og vil være med til at sikre Danmarks førerposition i global esport mange år udi fremtiden”, udtaler VP hos BLAST Premier, Jordi Roig.

Esport Danmark er endvidere glade for at kunne meddele, at et medlemssystem er blevet en realitet, så vi i Danmark kan få et overblik over, hvor mange der interesserer sig for og støtter op om esporten. På Esport Danmarks hjemmeside under menupunktet ‘Bliv Medlem’ er det nu muligt at melde sig ind, enten via et gratis medlemskab eller for et 150 kroners kontingent for 2020, hvor pengene går direkte tilbage til esporten i Danmark.

”Det er vigtigt, at vi nu får samlet alle aktører i Esport Danmark. Vi ser mange, nye forretningsmodeller skyde frem, som relaterer sig til esport, og det vil vi meget gerne bakke op om i Dansk Erhverv. Branchen for esport har et kæmpe vækstpotentiale, som kan være med til at skabe fremtidens virksomheder og arbejdspladser”, beretter chefkonsulent for iværksætterpolitik hos Dansk Erhverv, Jasmina Pless.

”Esport er en vigtig del af rigtig mange børn og unges fritidsliv. Det er derfor også afgørende, at vi sammen har fokus på hele esporten – fra foreningsaktiviteten over uddannelsessystemet til de professionelle og underholdningsdelen. Jeg håber at kunne bidrage med at skabe sammenhængskraft, hvor vi kan sikre endnu flere fællesskaber og positiv udvikling for en samlet esport”, slutter Jane Jegind, By- og Kulturrådmand hos Odense Kommune.

Advisory board for Esport Danmark, listet:

  • Astralis Group: Jakob Kristensen (Co-Founder & CCO) & Steen Laursen (Kommunikationsdirektør)
  • North: Christopher Håkonsson (CEO) & Christian Slot (Press and SoMe strategist)
  • BLAST Premier: Jordi Roig (VP, Global Dev. & Relations) & Nicolas Estrup (Dir. of Product & Experience)
  • TV2: Kasper Alstrup (Redaktør, TV2 Zulu & TV2 Sporten)
  • MTG: Mads Lindemann (VP, Original Content & CPO of DreamHack Sports Games)
  • Dansk Erhverv: Jasmina Pless (Chefkonsulent for iværksætterpolitik)
  • Odense Kommune: Jane Jegind (By- og Kulturrådmand)

Målet med advisory boardet og medlemssystemet er at styrke esportens økosystem i Danmark; for spillere, klubber, foreninger, uddannelser og samtlige andre aktører. Esport Danmark arbejder sammen med advisory boardet på at styrke Danmarks position som en af verdens førende lande inden for esport.

Billede: BLAST Pro Series Copenhagen 2019