Esport Danmark har valgt at sætte flere ambitiøse projekter i bero fra det kommende årsskifte, efter at først Covid19-pandemien og for nylig en ministerrokade i Kulturministeriet har betydet, at tildelingen af midler er blevet udskudt i flere omgange.

Situationen betyder desværre også, at Esport Danmark har måttet opsige en række nøglemedarbejdere fra 1. december 2021.

”Jeg er ekstremt ked af det på medarbejdernes vegne. Alle yder hver dag en kæmpe indsats for, at esporten i Danmark skal udvikle sig i en positiv retning for både udøvere, klubber, foreninger og alle vores gode private og offentlige samarbejdspartnere. Jeg håber og tror, at vi hurtigst muligt kan begynde at genansætte, men for at udvise rettidig omhu over for både ansatte og partnere, har vi set os nødsagede til at tage dette træk,” siger formand for Esport Danmark, Frederik Byskov.

Esport Danmark har de seneste år arbejdet målrettet på at opbygge en stærk organisation med en ny direktion, bestyrelse og et nyt advisory board for at sikre en sund udvikling inden for både bredden og eliten af dansk esport, der tæller i omegnen af 730.000 danskere og flere end 250 klubber landet over.

Udskudte forhandlinger
I 2020 modtog Esport Danmark støtte fra Kulturministeriet til den 31. december 2021 med henblik på efterfølgende at forhandle en tildeling fra udlodningsmidlerne på plads. Da Covid19-pandemien brød ud, blev disse forhandlinger imidlertid udskudt. I stedet nedsatte Folketingets Kulturudvalg en arbejdsgruppe, der skulle sikre midler til Esport Danmarks projekter, men med den seneste ministerrokade blev flere mødeaktiviteter udskudt, hvorfor Esport Danmark endnu mangler afklaring på den fremtidige økonomi. På den baggrund er Esport Danmark nødt til at opsige medarbejdere og sætte projekter på hold.

Esport Danmark er fortsat optimistisk i forhold til, at disse midler vil blive tildelt, inden en mere permanent støtte skal forhandles på plads. Derfor er direktør Rico Corneliussen ikke blevet opsagt, men vil arbejde på at sikre, at de mange gode private og offentlige partnerskaber kan fortsætte, samt arbejdet med at sikre, at midlerne fra Kulturministeriet kan sikre den fortsatte drift og udvikling.

”Vi fortsætter ufortrødent vores arbejde i de kommende måneder og efter nytår, for at alle de gode projekter, vi fortsat driver videre, ikke lider unødigt. Samtidig lytter vi til de positive politiske vinde og gør alt, hvad der står i vores magt for, at de skal udmønte sig i handling. Heller før end siden,” siger Frederik Byskov.

Påvirkede projekter

  • Gratis medlemsplatform til alle nuværende 250 og kommende foreninger, skoler, organisationer og foreninger
  • Esport-træneruddannelse
  • Esport-administratoruddannelse (dommeruddannelse)
  • Projekt All right med UNICEF (certificering af bla. influencere, der holder en ordentlig tone)
  • Rekrutteringsprogram for ledige der skal sikre jobs og ansættelser gennem esport i samarbejde med Købehavns Kommune, Nyledige.dk, UCL og Esport Danmark, udbyder Danmarks første godkendte uddannelse som esportunderviser

Kontaktinformation: Rico Corneliussen, Direktør, +45 2253 3293

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *