Lørdag blev der afholdt årlig generalforsamling i Esport Danmark, hvor fem nye bestyrelsesmedlemmer blev valgt ind efter kampvalg på dagen.

I alt ni bestyrelseskandidater stillede op til valg, hvoraf fem nye kandidater blev valgt ind. Det er med andre ord nogle stærke profiler, der er blevet valgt ind i Esport Danmarks bestyrelse. Kompetencerne spænder bredt med alt fra indsigt i jura, uddannelse, erhverv, handicapområdet og selvfølgelig gaming samt esport.

”Jeg er rigtig glad for den nye bestyrelsessammensætning. Vi får med de nye medlemmer nogle meget vigtige erfaringer og kompetencer ombord, som skal hjælpe med at rykke forbundet yderligere”, udtaler bestyrelsesformand Frederik Byskov.

De nye medlemmer af bestyrelsen er således

  • Marc Winther Kristensen, valgt ind som næstformand. Arbejder til dagligt som Senior Product Manager hos ESL Gaming. Valgt ind for en 2-årig periode.
  • Jens Bouet, alment bestyrelsesmedlem. Ansat som direktør hos Dansk Handicap Forbund. Valgt ind for en 1-årig periode.
  • Mikkel Frich, alment bestyrelsesmedlem. Medstifter af Teach Millions, hvor han er ansvarlig for partnerskaber og produkt. Valgt ind for en 2-årig periode.
  • Mads Lindemann, alment bestyrelsesmedlem. Arbejder som Chief Product Owner hos DreamHack Sports Games. Valgt ind for en 1-årig periode.
  • Stephan Østergaard, alment bestyrelsesmedlem. Advokat hos Nordic Legal. Valgt ind for en 2-årig periode.

Dertil blev Eva Fog Noer genvalgt, 2-årig periode, mens Lasse Kirchhoff, Anders Sørensen og Frederik Byskov runder Esport Danmarks bestyrelse af.

Yderligere blev Michael Vestergaard (Globen Esport) og Søren Gravgaard (Furesø eSport) valgt ind som suppleanter.

Fokus på forbundets strategi

I forbindelse med valget udtaler den nye næstformand, Marc Kristensen: ”Jeg har set, hvordan fødekæden og økosystemet fra amatør til semi-pro er blevet hægtet af, fordi alt og alle fokuserer på eliten. Det mener jeg, at der skal gøres noget ved. Fra frivillige i foreninger og til events, til skoler og uddannelse, til diversitet, løft af kompetencer på tværs og meget mere vil jeg arbejde for og hjælpe forbundet med at komme i mål med. Jeg glæder mig til at give tilbage til der, hvor jeg selv kommer fra.”

Mens Jens Bouet supplerer: ”Netop Esport Danmark kan være den favnende og rummelige organisation, hvor der er plads til alle. Tænk hvis Esport Danmark kunne være den organisation, der skaber plads til ”et lige liv for alle”, og hvor der er plads til såvel en handicap liga/turnering som deltagelse for alle i de generelle ligaer/turneringer på lige vilkår.”

Og Mikkel Frich runder af: ”I de seneste 20 år har jeg arbejdet for at gøre uddannelse og undervisning god nok til mine egne børn. Kun få landes uddannelsestraditioner uden for Norden omfavner strukturelt og reelt 21st century skills som kritisk tænkning, kreativitet, samarbejde og kommunikation. Ved at introducere og integrere esport i såvel uddannelse som undervisning kan vi sikre både bredden og eliten i dansk esport og samtidig bidrage til en praksis i uddannelsessektoren, der engagerer flere i fællesskaber og positive skoleoplevelser.”

Til sidst skal der fra alle i Esport Danmark lyde en stor tak for denne gang til Steffen Thomsen, Tim Ashton og Christen Sandersen, som træder helt ud af forbundet, mens Sofus Bynge og Dennis Sørensen fremadrettet vil fortsætte deres arbejde i sekretariatet.

”Jeg vil gerne takke de afgående bestyrelsesmedlemmer mange gange for deres store indsats i bestyrelsen og den turn-around, som vi har lavet det sidste halve år sammen. Det har været en spændende opgave, som jeg er glad for, at vi kom i mål med. Fremadrettet glæder jeg mig utrolig meget til at skifte fokus mod forbundets strategi og lade sekretariatet lykkes med at drifte arbejdet for vor mange medlemmer. Vi har en vigtig opgave foran os i den nye bestyrelse, og jeg glæder mig til at tage fat sammen med de mange nye, gode kompetencer”, afslutter Frederik Byskov.

Materiale fra generalforsamlingen

Esport Danmark – Årsrapport 2020

Esport Danmark – Vedtægter 2021

Esport Danmark – Referat af GF 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *