Esport Danmark indtræder i Esportligaen

 – Esportligaen får en ny fast partner, når Esport Danmark, træder ind som det femte medlem i samarbejdskredsen.

 

Med ambitionen om i endnu højere grad at samle esportens aktører, bliver Esport Danmark nu en del af Esportligaen, som er en onlineplatform for forskellige spiltitler inden for esport og gaming. Her skal det danske esportsforbund sammen de øvrige fire partnere, DGI, Efterskoleforeningen, Dansk Firmaidræt og Ungdomsringen, være med til at facilitere velorganiserede online-turneringer og -ligaer for danske gamere.

”I Esport Danmark arbejder vi hver dag for at skabe de bedste rammer for esporten og dens udøvere – uanset køn, alder og niveau. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi nu bliver en del af Esportligaen, som er en vigtig platform for esporten her i landet,” siger direktør i Esport Danmark, Rico Corneliussen.

Hele Danmarks eSportsliga
Esportligaen opereres til dagligt af Foreningen bag Esportligaen, en fælles almennyttig organisation bestående af Efterskoleforeningen, DGI, Dansk Firmaidræt, Ungdomsringen og nu også Esport Danmark, som indtræder i bestyrelsen og styregruppen. Sammen har aktørerne bag sammenslutningen besluttet at samarbejde om at drive og udvikle de etablerede ligaer samt turneringer, for at skabe gode rammer for alle der ønsker at deltage i esport og konkurrere mod ligesindede.

Esportligaens vision er at gøre esport til en stor og velorganiseret sportsgren, hvor fællesskabet og foreningslivet er i fokus. Turneringerne realiseres gennem partnerskaber med talrige organisationer, der deler Esportligaens vision.

”Med stærke samarbejdspartnere samlet omkring Esportligaen er vi overbeviste om, at vi sammen kan videreudvikle platformen og skabe ordentlige og sammenhængende rammer for gamere rundtomkring i Danmark. Vi ser derfor utrolig meget frem til at være med til at drive Esportligaen, og vi glæder os til at samarbejde med DGI, Efterskoleforeningen, Dansk Firmaidræt og Ungdomsringen,” siger Rico Corneliussen.

”Jeg er stolt over, at vi kan sige velkommen i klubben til Esport Danmark i Esportligaen. De mange bredde-fællesskaber i esport får nu en endnu stærkere stemme i et ellers udpræget kommercielt esport-landskab. Vores håb er, at spillere, forældre, kolleger, unge og frivillige har endnu større tryghed i, hvor de kan gå hen og få gode esportsoplevelser, sammenhold og fairplay. Målet for foreningen bag ligaen er, at Esport skal være tilgængeligt for alle” siger bestyrelsesformand i foreningen bag Esportligaen Merete Spangsberg Nielsen

Drivkraften bag to turneringer
Tidligere på året afholdt Esport Danmark de nationale mesterskaber i CS:GO og Tekken, da Esport Danmarksmesterskaberne løb af stablen, og med sin indtræden i Esportligaen tager Esport Danmark nu det næste skridt som turneringsarrangør.

Allerede i januar 2024 skal Esport Danmark være med til at drive to turneringer i Esportligaen, når der er vinterturneringsstart i den åbne, Esport Danmark-Ligaen og Esport Danmark Oldboys-Ligaen inden for det populære spil Counter-Strike. Esport Danmark-Ligaen byder alle, uanset køn, alder og erfaring, velkommen. Holdene inddeles efter niveau for at skabe de bedste og mest fair kampe holdene imellem, og på nuværende tidspunkt består Esport Danmark-Ligaen af fire rækker. I Oldboys-Ligaen er aldersgrænsen +30, og her kan de konkurrere mod hinanden i de pt. elleve niveau inddelte rækker.

Den 1. december 2023 åbner tilmeldingen for hold til de to turneringer. Det koster 595 kr. pr. hold for en hel turnering Tilmelding kan ske her:

Esport Danmark – Ligaen: https://Esportligaen.dk/turnering/vinterturneringen-24-500-407/  

Esport Danmark Oldboys-Ligaen: https://Esportligaen.dk/turnering/vinterturneringen-24-508-407/

Kontakt:

Rico Corneliussen – rc@esd.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *