Esport Danmark tager godt imod Venstres udspil til en national esportsstrategi og håber, at resten af det politiske spektrum vil følge trop for at understøtte sportens store sportslige, sociale og økonomiske potentialer.

Flere end 730.000 danskere dyrker esport, der på tværs af spiltitler dermed er en af Danmarks allerstørste sportsgrene.

Faktisk er Danmark det land i verden med flest professionelle esportsudøvere i forhold til indbyggertal, og på breddeniveau dyrkes esport ikke blot i flere end 250 klubber og foreninger, men også på uddannelses- og fritidsinstitutioner samt i mindre organiserede formater mellem venner og individer på tværs af landet – og hele kloden.

Alligevel har Danmark ikke en samlet esportsstrategi. Det bør vi have, mener Esport Danmark, der derfor tager godt imod Venstres politiske udspil.

”Udviklingen inden for esport har været eksplosiv. I forhold til de traditionelle sportsgrene har vi fået mange udøvere på meget kort tid, og vi har oplevet et enormt engagement, set mange gode initiativer og gjort os mange gode erfaringer. Nu er det tid til at få lagt en national strategi. Derfor tager vi meget positivt imod Venstres ambitiøse udspil,” siger Rico Corneliussen, direktør for Esport Danmark.

”En national strategi skal sikre, at vi både får udnyttet det enorme potentiale og de mange behov, der er i esporten. Der ligger nogle store sociale og økonomiske muligheder i både professionel esport og i bredden, og det er vigtigt, at vi får en strategi, der kan understøtte det store arbejde, der er i at skabe foreninger, som kan sikre sunde fællesskaber, udbyde undervisning i og om esport samt sikre ordentlige forhold for særligt unge talenter,” siger Rico Corneliussen.

Esport Danmark lancerede tidligere i 2021 en ambitiøs strategi for talentudviklingen, der skal sikre, at Danmark fortsat kan fostre verdensklassetalenter, samt at udviklingen sker på en ansvarlig måde. Sideløbende understøtter Esport Danmark en lang række foreninger og klubber samt private og kommunale tiltag, der arbejder med esport som middel til læring, integration, aktivering og ikke mindst som værktøj til at inkludere samfundsgrupper, der har det svært i de traditionelle idrætsforeninger, i sunde fællesskaber.

”Esport er unikt på den måde, at alle kan dyrke det sammen uanset alder, køn, størrelse og fysisk formåen. Det omfavner nogle grupper, der ellers ikke har det nemt i andre fællesskaber. Det skal vi simpelthen udnytte til glæde for hele samfundet,” siger Rico Corneliussen.

 

Kontakt
Rico Corneliussen, direktør, Esport Danmark: +45 22 53 32 93

Fakta
Esport er en betegnelse, der refererer til udøvelse af spiltitler på computer, konsol eller mobil. Sporten finder sted via internettet eller over LAN – og kan udføres i hjemmet, i foreninger, i skolen, i klubber eller ved LAN-events.

Hvad er ikke omfattet af definitionen?
Fysisk sport, der dyrkes med IT som hjælpemidler, som eksempelvis e-cykling eller e-roning, eller spiltitler, der ikke alene udøves på computer-, konsol- eller mobilspil er ikke omfattet af definitionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *