Bliv uddannet esportstræner gennem Esport Danmark og DGI

Vil du gerne stå i spidsen for et hold i esportforeningen? Så tag basistræneruddannelsen.

Esport Danmark og DGI har udviklet den danske basistræneruddannelse i esport med det formål, at give esportstrænere de bedste forudsætninger ude i de danske esportsforeninger.

Vi ønsker, at esportstræning skal være sjovt og lærerigt for alle – og give spillerne en oplevelse, de ikke kan få derhjemme. Uddannelsen skal derfor klæde trænere på, så de kan give spillerne lyst til at komme igen til næste træning.

Med et særligt fokus på pædagogiske og didaktiske værktøjer ønsker vi, at fremtidens esportstrænere får en bredere forståelse for trænerrollen, træningsmiljøet, børns udvikling & vaner og ikke mindst viden og værktøjer, der kan let kan omsættes til det træningsfællesskab, der er hjemme i foreningen.

Basiskursus 0 er for dig, der er helt ny i et esports træningslokale og har brug for en kort introduktion til esportstræning. Hvis du har erfaring som esportstræner, anbefaler vi, at du starter på Basis 1.

Basiskursus 1 og 2 er for dig, der har trænererfaring i esport og gerne vil have viden og flere værktøjer. Basis 2 bør først tages, når basis 1 er gennemført, da der er en klar rød tråd mellem de to kurser.

Basistræneruddannelsen læner sig tæt op ad vores fælles etiske kodeks i esport. Stærke værdier som fairplay, ingen gambling og trivsel hos den enkelte træner og spiller, vægtes højt gennem hele uddannelsen. Ligeledes arbejder vi, på uddannelsen, med fysisk aktivitet og leg som et fast element til at skabe sjov, social og lærerig esportstræning, hvor alle kan være med.

Det praktiske:

Læs mere om kommende basistræner arrangementer her:

https://www.dgi.dk/esport/arrangementer/traenerkurser-og-uddannelser/basistraeneruddannelsen 

 

  • Du skal være fyldt 15 år, når du deltager på basistræneruddannelsen

  • Basis 0 til alle, der ikke har grundlæggende erfaring med esportstræning
  • Basis 1 er en forudsætning for at kunne tage Basis 2
  • Basis 1 og basis 2 afholdes over to dage – enten som weekendkursus eller som fx to lørdage med en rum tid imellem
  • Basis 0, 1 til 2 er en del af Esport Danmark og DGI Esports basistræneruddannelse, som kan være adgangsgivende til andre kurser i fremtiden