Udviklingsforløb giver positive resultater i Odense

Esport Danmark har igennem de seneste to måneder gennemgået et spændende ledelses – og udviklingsforløb med foreningen OKS Esport.

OKS,  som oprindeligt er en fodboldklub, havde længe haft ambitioner om at skabe en esportsforening, som skulle understøttes med bevilling fra Odense kommune. Det lykkedes foreningen at skaffe de nødvendige midler, så der kunne blive købt hardware ind til formålet. Desværre fik esportsforeningen efterfølgende slet ikke den ønskede opstart og udvikling.

Denne opstarts- og udviklingsudfordring har Esport Danmark hjulpet foreningen med at løse gennem et intensivt forløb fra Esport Danmarks foreningsafdeling og Task Force. 

”Det er lige netop sådanne udfordringer, vi rigtig gerne vil hjælpe foreningerne med at løse derude”, siger Ander Sørensen, områdeleder for foreningsområdet i Esport Danmark. ”Vi ønsker ikke kun at slukke ildebrande i de eksisterende foreninger. Vi vil også rigtig gerne præge opfattelsen af – og retningen på, hvordan nutidens foreningsbestyrelser fungerer optimalt, og skaber størst medlemstilfredshed.”

I løbet af de seneste to måneder har Esport Danmark blandt andet hjulpet foreningen med sparring og konstruktiv dialog med Odense kommune og byrådspolitiker Araz Khan. Der er samtidig oprettet en særskilt bestyrelse for esportsforeningen i OKS, og der er udarbejdet en foreningsbeskrivelse.

Den nye bestyrelse for OKS esport har netop afholdt foreningens første generalforsamling. Her blev der skabt konkrete aftaler om prioriteringer, budget og forventninger til fremtiden.

Det betyder, at OKS esport i dag har en stærk bestyrelse, som er klar til at skabe en god og sund esportsforening, der vil komme rigtig mange lokale gamere til gode fremover. 

”Vi vil i sidste ende gerne være med til at skabe gode foreninger, som skaber sunde, lokale fællesskaber og det arbejde starter i foreningernes bestyrelser”, siger Ander Sørensen. ”Fundamentet i OKS esport er nu på plads, og vi glæder os til at supportere dem fremadrettet med Esport Danmarks Task Force.”

OKS esport vil for fremtiden have til huse i de indbydende lokaler hos Danhostel Kragsbjerggaard i Odense.

Har du eller din esportsforening også brug for sparring eller hjælp til at komme videre? Tag kontakt til områdeleder for foreningsområdet i Esport Danmark, Anders Sørensen på telefon 22720035 eller as@esd.dk.